Recept na poctivé fluffy lívance



Taky tak milujete lívance? Já bych je mohla jíst pořád! Taky o tom vypovídá to, že jendím z mých nejoblíbenějších podniků je WAF-WAF v Brně ve Špalíčku. Jestli jste ochutnali jejich krásně nadýchané lívance a wafle, tak mi určitě dáte za pravu. 

Už nějakou dobu se snažím cvičit - myslím, že už jsou to nějaký dva nebo tři roky. A do toho se samozřejmě zajímám i o zdravý jídelníček. Vypozorovala jsem, že jsou dneska populární lívance bez mouky, z banánu a ovesnejch vloček. Fajn, taky jsem si je občas dělala, ale pravý naducaný lívance to prostě nejsou. No a jelikož sama ráda trávím čas experimentováním v kuchyni, tak se už dlouhou dobu snažím vyladit recept na ty nejvíc fluffy lívance, který sice nebudou mít nálepku "fitness", ale budou z kvalitních surovin a vlastně bez cukru - takže tak velkej prohřešek to taky nebude.

A protože se o svoje recepty ráda podělím, tak tady ho máte:

Poctivé fluffy lívance

Suroviny (na cca 10 - 12 menších lívanců)

  • 10g másla
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 150g hladké špaldové mouky
  • 30g proteinu (můžeme nahradit moukou)
  • 50g medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

Máslo s mlékem dáme na chvilku do mikrovlnky tak, aby se máslo trošku rozpustilo - ale pozor, směs nesmí být moc horká. Přidáme vajíčko, špetku soli, mouku (nejraději používám tuhle), odměrku proteinu (já používám tento - vanilkový), med, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vše pořádně promícháme - těsto by mělo mít hutnější konzistenci. Nakonec lívanečky usmažíme. Já je smažím nasucho na pánvičce s nepřilnavým povrchem.

Pak už jen dozdobím - nejraději mám 100% marmelády od Relaxu nebo Proteinellu, kteoru mají buď na Aktinu nebo jsem ji viděla i v Kauflandu. Nahoru dám ještě nějaké ořechové máslo a přidám ovoce. Mňam!


Tenhle recept je moje srdovka, proto ho sdílím i tady na blogu. Pokud Vás ale zajímají ještě další dobroty, tak jich pár najdete u mě na Instagramu - většinou ve výběrech. Třeba výbornej nepečenej dort, kterým zachraňuju snad každou narozeninovou oslavu! 

Tak snad jsem Vám udělala aspoň trošku chutě. A jestli budete recept zkoušet, budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak Vám chutnalo. Buď tady, do komentáře, nebo mě můžete označit na Instagramu. 



Komentáře

  1. Můj přítel lívance naprosto zbožňuje, takže tento recept určitě vyzkouším :)
    Jinak co se týče vyhlídky Máj, tak jsem psala, že jsme byli v době koronaviru a to tam skoro nikdo nebyl. Ale určitě tam bude méně lidí než na zámku. A stojí to za to, tak jako Lom Velká Amerika! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak pak dej vědět, jak Vám chutnaly :). Určitě se na tu vyhlídku jednou pojedeme podívat, až budeme poblíž. Méme to bohužel trochu z ruky .. Ale Lom Velká Amerika už jsem viděla, tam je taky krásnej výhled. :)

      Vymazat
    2. Dám vědět určitě, až je budu dělat :)
      Tak super, dej pak vědět, jak se vám tam líbilo. :)

      Vymazat
  2. Páni, ty vypadají lákavě, miluju nadýchané lívance. :)) Já většinou dělám lívance jen z jednoho vejce a půlky banánu, přidám ještě skořici. Jsou taky strašně dobrý, ale ne tak, jako takový nadýchaný.
    Ta marmeláda od Relaxu je boží a Proteinella taky (já ji objednávám většinou z Gymbeamu). ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!☺️ Z Gymbeamu jsem nikdy neobjednávala, ale nejspíš to budu muset někdy zkusit. Děkuju za tip. 😍❤️

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Průhonický park a zámek

Jak si dělám gelové nehty?