Jak si dělám gelové nehty?



Krásnou neděli! Dneska pro Vás mám slibovaný článek o tom, jak si dělám doma gelové nehty. Najdete tu návod i s odkazy na všechny produkty. Na začátek chci jen zmínit, že nejsem žádný odborník, ale jenom píši, jak si nehty dělám já, a jak mi to vyhovuje. Tak jdeme rovnou na to!

1) Odstranění starého gelu a vytvarování nehtu

Na odstraňování starého gelu používám tuhle brusku. Pokud si děláte nehty poprvé, je potřeba je i tak pilníkem malinko přejet, aby byly hrubší a gel na nich lépe držel. Nehet pak vždy dotvaruju do požadovaného tvaru obyčejným pilníkem - docela jsem si oblíbila pilníky z DM. Nakonec zapravím nehtovou kůžičku - k tomu používám tuhle šikovnou věcičku.

2) Příprava nehtu

Nejdříve nanesu Nail Prep pro odmaštění nehtu a potom už Base Cote, jako základní vrstvu - tu již musím nechat vytvrdnout 30 s v lampě - tahle je super, že má i časovač.

3) Barevná vrstva

Na Base Cote již přijde barevný gel lak, já v tomhle případě použila tento. Dávám dvě vrstvy a obě nechám minutu vytvrdnout. Nahoru jsem dala ještě vrstvu třpytek, také nechám minutu vytvrdnout.

4) Top Coat a závěrečná péče

Jako poslední vrstvu dávám opět produkt, který jsem použila ve druhém kroku (funguje zároveň jako base i top coat). Nechám zase minutku vytvrdnout v lampě. Nakonec jen tamponkem s trochou obyčejného odlakovače setřu výpotek a okolí nehtů ošetřím olejíčkem. Mně se nejvíce osvědčil kokosový. Ten většinou používám na noc - namažu si celé ruce a na ně si dám obyčejné bílé bavlněné rukavice, které seženete v drogerii. Je to lepší, než všechny krémy dohromady.

A tohle je vlastně celý postup. Až budete doma nehty taky zkoušet, budu moc ráda, když mi pošlete fotku, ať se můžeme vzájemně inspirovat. A pokud něco děláte jinak, budu moc ráda za Vaše tipy a připomínky.


Komentáře

  1. Já jsem nikdy gelové nehty neměla. Většinou se dělají dlouhé a to mi přijde hrozně nepraktické vzhledem k tomu, co vše dělám rukama :D Ale vypadají krásně! Sem tam si je nalakuju klasickým lakem, ale nesnáším, když se mi odlupuje.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! ♥ Já si je nechávám vždycky dorůst a pak si na ně zvyknu. A delší nehty jsou super třeba na otáčení lívanců. :D
      Obyčejný laky jsem vždycky nesnášela, takže jsem ráda, že tyhle v pohodě vydrží, dokud neodrostou. :)

      Vymazat
  2. Já jsem celý život bojovala s tím, že mi normální lak vydržel asi dvě hodiny a nebavilo mě to pořád lakovat. Před nějakou dobou jsem ale také vyzkoušela gel lak a jsem hrozně spokojená! Sice mi nehty docela rychle odrůstají, ale pořád mnohem lepší a trvanlivější varianta než běžný lak! A i můj postup je téměř stejný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsi šikulka. Já na ně chodila 2 roky, pak se mi zlepšily a začla jsem lakovat :-) vydrželo mi to do teď,jen mě štve že klasickej lak nikdy nevydrží

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Průhonický park a zámek

Recept na poctivé fluffy lívance