5 levandulových tipů





Tenhle článek je věnovaný především všem milovníkům levandule. Podle mě levandule k létu neodmyslitelně patří, a proto jsem pro vás sepsala pár tipů, jak si touhle bylinkou ještě můžete zpestřit zbytek prázdnin.

Levandulová farma

Jako první tip musím rozhodně uvést návštěvu levandulové farmy! Je to další ze skvělých tipů na výlet. Já byla letos tady. Jde 
o Levandulovou farmu z jižní Moravy, která se nachází ve Starovičkách. Návštěvu téhle farmy rozhodně doporučuji i těm, co na levanduli úplně neujíždí. My ji navštívili koncem června, kdy levandule pomalu začínala kvést.
Pokud si navíc z levandule chcete něco vyrobit, můžete si zde čerstvě nařezané svazky levandule koupit. Ve Starovičkách se nachází i malý obchůdek, kde najdete nejrůznější levandulové výrobky - od sirupů až po čokoládu.


Nehty

Světle fialová je rozhodně hitem (nejen) letošního léta. Ať už třeba v případě šatů, nebo právě nehtů. Mám ráda pastelové barvičky, a proto jsem si tuhle na nehtech opravdu zamilovala. 

Peeling

Jako další tip pro Vás mám Levandulový tělový peeling. Jsem celkově milovníkem různých peelingů a scrubů. Ale víc než nějaký kávový, mi vyhovuje tento s růžovou himalájskou solí. Nechává pokožku krásně hebkou a navíc neodolatelně voní!

Levandulový sirup - recept

Letos jsem zkoušela dělat levadulový sirup úplně poprvé. Koupila jsem si svazek levandule na již zmíněné farmě a vybrala jsem si pro to tenhle recept. Sirup je výbornej. Dělala jsem ho přesně podle receptu. Jen jsem sklenice tak nezavařovala, ale po odstátí a přecedění jsem sirup opět přivedla k varu a opatrně jsem ho ještě horký lila do předehřátých sklenic s vloženým kovovým brčkem (pozor, ať vám sklenice neprasknou). Zavíčkovala jsem a nechala vychladnout. Tím, jak sirup ve sklenici chladne se "zavaří" a vydrží vám několik měsíců. 
Mimochodem sklenice jsem použila z Lidlu od čerstvého mléka. :)

Levandulová limonáda

Rozhodně můj nejoblíbenější tip. Příchuť levandule je dost neobvyklá, proto tuhle limonádu nejspíš nebudete pít od ráda do večera (a nebo ano?! :D), ale k létu prostě patří. Je to naprosto jednoduchá záležitost. Stačí vám levandulový sirup, led a perlivá voda. Skvělé osvěžení do horkých dnů!


Tohle jsou ode mě všechny levandulové tipy. Na příští rok mám v plánu zkusit si z levandule vyrobit i něco dalšího, tak pokud byste měli 
s něčím zkušenost, budu moc ráda když se o to se mnou podělíte v komentářích. Zatím se mějte krásně a budu se těšit zase u dalšího článku!

Komentáře

  1. Levandulová farma mi přijde letos jako hit na instagramu :D já mám ráda třeba levandulovou limonádu :)a zaujal mě ten tělový peeling!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mi přijde! :D Chtěla jsem tam už loni, ale nějak jsme to nevychytali a už byly odkvetlé .. Tak jsme jeli letos, když začínaly kvést a lidí tam už bylo docela dost :))

      Vymazat
  2. levandulový sirup též děláme a paráda :) jinak ten peeling vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Průhonický park a zámek

Jak si dělám gelové nehty?

Recept na poctivé fluffy lívance